Hear Me Roar!

 2010.09.21. 11:17

" It really is. I think we can say without reservation that it is the best picture featuring an orc, an actor and a unicorn pegasus kitten, ever."
 

Nos, elnézést mindenkitől a hosszasra nyúlt szünet miatt, amely bizonyos formában valószínűleg még hosszasabb lesz: szeptember első hetei azt mutatják, hogy a belátható jövőben jóval kevesebb lehetőségem és időm lesz SF irodalom olvasására. Hogy ez milyen posztolási gyakoriságot enged majd meg, egyelőre még számomra is rejtély. Ami biztos, hogy nem szeretném ismét hosszabb időre pihentetni a blogot, vagyis a lehetőségekhez mérten megpróbálok legalább heti posztokkal szolgálni elsősorban könyvekről, filmekről, képregényekről, vagy ami éppen jön.

 Ma egy (nem teljesen) ingyenes lehetőséget ajánlanék, ami nem más, mint egy jótékonysági célra összeállított chapbook. (Ha valaki tudja, hogy pontosan mi a magyar neve ennek a populáris műfajnak, amely a XVIII-XIX. században élte virágkorát, örömmel fogadnám. Addig maradjunk a ponyvánál.) A Clash of the Geeks a Subterranean Press 64 oldalas ebook kiadványa, szerzői között ott van Wil Wheaton, John Scalzi, avagy  Patrick Rothfuss. A kötet (füzet) lehúzható az összes ismertebb formátumban, ingyenesen.

Ha valaki bármiféle komoly alkotásra számítana, csak nézzen rá a borítóra, ahol minden idők legfélelmetesebb fantasy hátasa, az egyszarvú pegazus cica lendül támadásba. Nos, a tartalom is hasonló, a szerzők csak játszanak a chapbook adta lehetőségekkel, és nem mellékesen egymással, illetve a saját szövegekkel és a képpel. Ha valaki klasszikus sf/f novellákat vár, csalódni fog - de a maga komolytalanul, magunk között szólva 10+ sör után kitalált, reflexív módján azért egy olvasásra mindenképp érdemes összeállítás. Az ork harci kesergők és Skandar Graun dalai után ráadásul újabb ork témájú dallal is gyarapíthatjuk gyűjteményünket.

Ami a komolyság a dologban, az a cél: az ingyenesség mellett a szerzők kifejezetten ajánlják, hogy az olvasó adománnyal támogassa a lupus nevű autoimmun betegségben szenvedők szervezetét. (A Subterranean kiadót alapító Bill Schafer feleségénél néhány éve diagnosztizálták ezt a betegséget.) Szóval mindenki töltse le a rövid kis kiadványt, és ha sikerül egy-két kellemes percet eltölteni az olvasással, a szerzők munkájának elismerése mellett még egy nemes cél támogatását is felvállaljuk egy kisebb PayPal átutalással.


Címkék: ingyen szolgálati közlemény

A bejegyzés trackback címe:

https://k-ter.blog.hu/api/trackback/id/tr582312082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása