Ingyen könyvek

 2010.07.22. 12:00

A nyári hőségre és az ezzel kapcsolatos programokra való tekintettel megszakítjuk adásunkat! (Értsd: lusta voltam rendes befejezni mára egy rendes posztot, de egyelőre még tartanám magam a hetti kettőhöz.)

Habár a digitális könyvek Magyarországon különféle okokból egyelőre eléggé nehézkesen terjednek (már a hivatalos kiadás, természetesen), angol nyelvterületen pár napja örülhettek a hírnek, hogy az Amazon havi eladásait tekintve a digitális kiadások először haladták meg az elkelt keményfedeles könyvek számát. Azt pedig még a magamfajta keményvonalas papírhívők is kénytelenek elismerni, hogy az e-book ugyan valóban nem adja vissza az igazzy könyv olvasásának hangulatát, viszont olcsósága (legalábbis a legtöbb esetben) mellett egy igen komoly előnye is van, nevezetesen a fizikai méret tulajdonképpeni hiánya miatti tárolhatóság és hordozhatóság. Ezek pedig legalább akkora súllyal esnek a latba, mint az ár, hiszen ha valaki viszonylag gyakran utazik vagy költözködik, egy USB-kulcson elférő gyűjtemény sokkal célszerűbb egy két köbméteres ládánál.

De térjünk vissza az olcsóságra, amivel egy bizonyos szint felett már tényleg versenyezhet a papír, hiszen a szerzők és kiadók különféle megfontolásokból egyre gyakrabban tesznek ingyenesen hozzáférhetővé könyveket a neten. Ma két ilyet ajánlanék az olvasók figyelmébe, azzal a kiegészítéssel, hogy én mindkettőbe csak beleolvastam, a szerzők neve is ismeretlenül cseng, szóval zsákbamacska az olvasásuk. Mindenesetre ingyenes zsákbamacska, ami már önmagában nem rossz.

Az elsőt minél gyorsabban ajánlatos saját tárhelyre menteni, lévén a WOWIO csak a hónap végéig tette elérhetővé Daniel A. Rabuzzi The Choir Boats című regényét. A könyv egy trilógia első kötete (ugye, a kiadók ama bizonyos megfontolásai nem csak aranyszívet takarnak), és ha hihetek az elszórt infóknak, akkor inkább egy könnyed, fiatal olvasóknak szóló fantasy-mese keverék. Az 1800-as évek Angliájában járunk, azonban ez a Föld különféle veszélyes átjárókon keresztül kapcsolatban áll egy másik világgal is. Philip Pulman óta tudom, hogy érdemes néha-néha ránézni a hasonló YA kategóriájú regényekre, remélhetőleg ez is kellemes olvasmány lesz. Lehúzható innen (ismétlem, csak július végéig él a lehetőség).

A másik ajánlat a fülszöveg alapján egy sötétebb hangulatú, kisregény hosszúságú sztori, címe The Painted Darkness, a szerző Brian James Freeman. A Henry nevű főszereplő gyermekkorában olyan szörnyűséget látott, amelyet ki is zárt emlékei közül - de évtizedekkel később, felnőtt fejjel talán ismét szembe kell vele néznie. Az ilyen pszicho-horror jellegű történetek nem a kedvenceim (a háttérben, könyvespolcom időtlenségbe meredt, porszagú hátsó soraiban sötétzöldes köd kezd el sejtelmesen áramlani a Lovecraft-összesből), igazából a fülszövegből nem is teljesen egyértelmű a zsáner, de azt az egy megabájtot csak rá lehet szánni egy potenciálisan kellemes olvasmányra.

Véget ért a móka mára, jövő héten ismét visszatérek legutóbbi olvasmányaimhoz, a két ingyenes könyvre pedig még talán visszatérek, ha rájuk kerül a sor.
 


 


Címkék: ingyen e book

A bejegyzés trackback címe:

https://k-ter.blog.hu/api/trackback/id/tr822157537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása